Vaške igre 2013 so pod streho

V DRUŽABNIH IGRAH ZMAGALA EKIPA PAŠKE VASI, V VLEČENJU VRVI JE PONOVNO SLAVILA EKIPA PODGORE

 

V nedeljo, 30. junija 2013,  so potekale na prireditvenem prostoru pred Gasilskim domom v Šmartnem ob Paki že 23. vaške igre, ki se jih je udeležilo 8 ekip vaških skupnosti. Ekipe so se pomerile v treh igrah: hoji z vedri mimo ovir, spretnosti z žogo in pobiranju koruznih zrn s prsti na nogi. V družabnih igrah je zmagala ekipa Paške vasi. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Slatine, na tretje pa ekipa Rečica ob Paki. Zanimivo je, da je zmagovalna ekipa prijavila svoje sodelovanje šele na samih igrah.

Ekipa Podgore je tudi letos dokazala, da v vlečenju vrni nima pravega nasprotnika, verjetno tudi ne v bodoče, saj uspešno pomlajuje svojo ekipo. Leta 2010 je ekipa Podgore že prejela prehodni pokal v vlečenju vrvi v trajno last zaradi treh zaporednih zmag. Letos je že drugič zapored (leta 2012 vlečenje vrvi ni bilo izvedeno zaradi slabega vremena) prejela prehodni pokal. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa Skornega.

Turistično društvo Šmartno ob Paki se zahvaljuje za sodelovanje vaškim skupnostim, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Šmartno ob Paki, vsem gospodinjam, ki so nas tudi letos presenetile z dobrim domačim pecivom ter vsem svojim članom in zunanjim sodelavcem, ki so pomagali pri izvedbi iger.


Boža Polak, predsednica TDŠ

Fotografije si oglejte tukaj.

Dodatne informacije